Gratis proefpakketSnelle leveringISO 9001 GecertificeerdA-merk materialen70 jaar ervaring

Veeleisende omstandigheden? Laat uw stickers lamineren

Gelamineerde stickers zijn stickers die zijn voorzien van een lamineerlaag. Dat is een doorzichtige beschermlaag die de stickers lichtecht en krasvast maakt.

Lamineren is het aanbrengen van deze transparante beschermlaag. Met onze machines kunnen we deze beschermlaag direct in het productieproces toevoegen. Uiteraard zijn vinylstickers van zichzelf al beschermd tegen vocht en andere weersinvloeden, maar met een lamineerlaag worden ze helemaal UV-bestendig, krasvast en bijzonder geschikt voor buitengebruik.

Gelamineerde stickers: de eigenschappen

Gelamineerde stickers zijn bijzonder geschikt voor gebruik buitenshuis. U kunt ze dan ook goed gebruiken voor meldingen die u aan de buitenkant van uw bedrijf moet plaatsen. Op glas, op plastic of metalen containers, op borden of op vrijwel elke andere hechtende ondergrond. Met de beschermende lamineerlaag zijn de stickers extra robuust en bestand tegen de meest veeleisende omstandigheden.

Relevant product: vinylstickers voor jarenlang buitengebruik

Behalve buitenshuis kunt u ook kiezen voor gelamineerde stickers in omgevingen waarin veel van de stickers wordt gevraagd. Zo adviseren we ook meestal om te kiezen voor laminaat bij NFC-stickers en bij magazijnstickers. Magazijnstickers hebben vaak veel te lijden door de omgeving waarin ze toegepast worden. NFC-stickers hoeven niet per se gelamineerd te worden, maar het is wel aan te raden om de chip extra te beschermen.

Relevant product: slimme stickers met NFC-chip

Gelamineerde stickers

De linker stickers zijn gelamineerd. De rechter stickers niet. Op de foto is goed te zien hoe de bedrukking met een oplosmiddel (in dit geval wasbenzine) kan beschadigen. De linker stickers zijn hiertegen beschermd door het laminaat.

De voordelen van gelamineerde stickers

Met een lamineerlaag zijn de stickers bijzonder goed beschermd tegen regen, zon en UV-straling. Maar gelamineerde stickers kunnen ook goed tegen chemicaliën als benzine, olie, terpentine en andere oplosmiddelen. Perfect voor situaties waarin het uiterste van de stickers gevraagd wordt en ze lang mee moeten gaan, terwijl de tekst en afbeeldingen zichtbaar blijven.

Relevant product: keuringsstickers