Gratis proefpakketSnelle leveringISO 9001 GecertificeerdA-merk materialen70 jaar ervaring

"De informatiebordjes moesten sterk, duurzaam en weersbestendig zijn. Bij drukenbestel.nl houden ze met al die zaken rekening"

Volker Meuzelaar oprichter van i-Marina
Sudum

Felle zon. Of juist een slagregen met krachtige windstoten. En zo nu en dan de onbarmhartige straal van een hogedrukspuit. De bordjes met ligplaatsinformatie in havens krijgen aardig wat te verduren. Zo ook de met QR-codes voorziene betaalbordjes van i-Marina (onderdeel van Sudum B.V.), die in steeds meer jachthavens te vinden zijn en die er ondanks de omstandigheden verrassend goed uit blijven zien.

Nog niet zo heel lang geleden was het gebruikelijk om na het aanmeren bij een jachthaven met gepast geld te betalen. De havenmeester kwam dan langs en na betaling kreeg je een handgeschreven bonnetje. Zonder dat bonnetje kon je eigenlijk nog niet echt aan wal. En als de havenmeester het druk had, kon de wachttijd best oplopen.

Gat in de markt

Als oprichter van Sudum, een bedrijf dat zich voorheen voornamelijk op de ontwikkeling en beheer van websites richtte, zag Volker Meuzelaar ca. 5 jaar geleden een mooie kans. “Met QR codes konden bezoekers laagdrempelig zelf hun liggeld voldoen. Wij zijn daar toen kleinschalig mee begonnen als toevoeging op ons i-Marina havenbeheersysteem, ondertussen heeft deze methode een enorme stroomversnelling doorgemaakt.”

Watersport in coronatijd

En toen kwam corona. Verre vakanties werden ingeruild voor een verblijf in eigen land. En watersport werd een populair tijdverdrijf, ook onder jongeren. Volker zag in die periode dan ook dat er steeds meer gebruik werd gemaakt van zijn digitale oplossing voor bezoekers op de jachthavens. Op dat moment werden de QR-codes nog als een sticker op de bestaande bordjes met ligplaatsinformatie geplakt, maar er kwamen steeds meer verzoeken voor een professioneel alternatief.

Het gemak van een QR-code

Sinds 2021 biedt Volker jachthavens de mogelijkheid om aluminium of kunststof informatiebordjes te bestellen. Daar staat dan niet alleen de naam van de haven en het ligplaatsnummer op, maar ook een QR-code waar aangemeerde watersporters digitaal voor hun ligplaats mee kunnen betalen. De havenmeester komt dan vaak alsnog even langs om ze te begroeten, maar de betaling is dan al netjes geregeld. Minder rompslomp en administratie dus voor de havens, die zich kunnen richten op het gastheerschap.

Verrassend snel en flexibel

“Die aluminium en kunststof bordjes bestel ik bij drukenbestel.nl. Zij maken die op maat, wat nog best een uitdaging is, want ook als het om een bestelling voor een specifieke jachthaven gaat, moet er op elk bordje toch andere informatie komen. Het gaat daarbij in ieder geval om het nummer van de ligplaats. Qua vormgeving moeten ze bij de huisstijl van een haven passen. En uiteraard moeten ze sterk, duurzaam en weersbestendig zijn. Bij drukenbestel.nl houden ze met al die zaken rekening. Daarbij zijn ze ook nog eens verrassend snel en flexibel. Zo had ik onlangs een beurs en pas een paar dagen daarvoor dacht ik dat het wel leuk zou zijn om daar wat voorbeelden te laten zien. En dat lukte toen ook. Echt een prettige samenwerking dus.”

Dit is nog maar het begin!

Steeds meer jachthavens kloppen bij Sudum aan voor de i-Marina oplossingen. “We hebben alles bij elkaar al duizenden bordjes laten maken. En dat is nog maar het begin. Dit zou weleens heel groot kunnen worden.”

Ervaar het zelf

De mogelijkheden voor het maken van bordjes en plaatjes met lasergraveren en lasersnijden zijn enorm. Dankzij deze hoogwaardige technieken worden er duurzame labels en markeringen geproduceerd van hoge kwaliteit. Geschikt voor het maken van kunststof bordjes, naamplaatjes, bedieningspanelen en industriële gravures op aluminium. Uitstekend voor typeplaatjes en serieplaatjes.

Bekijk bordjes en plaatjes