Gratis proefpakketSnelle leveringISO 9001 GecertificeerdA-merk materialen70 jaar ervaring

"Onze QR-stickers voor horecabedrijven zijn bijna niet kapot te krijgen"

Lucas Duwaer co-founder Butlaroo
Butlaroo

Waarom moet ik op het terras altijd eindeloos naar de bediening zwaaien? Die irritatie leidde tot Butlaroo. Deze startup biedt horecagasten de mogelijkheden om via hun telefoon bestellingen te plaatsen en af te rekenen. En ja, daar heb je dan wel een sticker met een QR-code voor nodig.

"Samen met mijn broer had ik al een softwarebedrijf toen ik zo’n zes jaar geleden op het idee kwam om smartphones in te zetten voor het doen van bestellingen in horecagelegenheden. De eerste jaren kwam het nog niet echt van de grond, maar zo’n jaar of drie geleden hebben we ons concept op de markt gebracht."

Restaurantketens, IKEA, PSV

De dienst sloeg aan. Inmiddels zijn er door het hele land horecagelegenheden die gebruikmaken van Butlaroo. En daar zitten ook restaurantketens en echt grote partijen bij. Zo doet IKEA Eindhoven momenteel een pilot. En bij de business club in het PSV-stadion is het al business as usual om via de web-app van Butlaroo bestellingen te plaatsen en af te rekenen. Extra bonus: de drankjes en hapjes worden ook nog eens geserveerd, iets wat voorheen om praktische redenen niet mogelijk was.

Unieke QR-codes

Het enige wat de deelnemende bedrijven nodig hebben, zijn stickers met een QR-code. Maar er gelden wel speciale eisen voor zo’n sticker. Om te beginnen moet elke code uniek zijn. Anders weet de bediening nog steeds niet bij welke tafel ze een bestelling moeten serveren. En de sticker moet tegen een stootje kunnen. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat er om de haverklap een nieuwe sticker op een tafel of stoelleuning moet worden geplakt.

Hupsakee, in de vaatwasser

"Ik weet nog goed dat ik samen met Mark flink wat stickers heb getest”, blikt Lucas terug. “We plakten ze op verschillende ondergronden en stopten die vervolgens in de vaatwasser. Uiteindelijk kwamen we zo tot een overtuigende winnaar: een sticker die bijna niet kapot te krijgen is."

Meedenken

"Het prettige aan de samenwerking met Mark en zijn collega’s is dat het heel aardige mensen zijn, die echt met je meedenken en die ook zelf met goede oplossingen komen. Daarbij leveren ze een consistente kwaliteit. We hopen dat ze nog heel veel stickers voor ons gaan maken."

Ervaar het zelf

Premium stickers & labels voor de zakelijke markt. Rond, rechthoekig, driehoekig of een speciale vorm. Van heel klein tot heel groot. Vrijwel alles is mogelijk. Moderne apparatuur gecombineerd met uitsluitend A-merk stickermateriaal resulteert in stickers van consistente, uitmuntende kwaliteit.

Bekijk QR-code stickers en bordjes voor horeca